ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Οι ΔΕΚΑ ανοίγουν τις πόρτες τους στο κομμάτι της εικαστικής θεραπείας
Η θεραπεία μέσω τέχνης είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, ένας δρόμος προς την αυτογνωσία με τρόπο δημιουργικό.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας θεραπείας μέσω τέχνης, ο θεραπευόμενος, γίνεται ο ίδιος δημιουργός αφού με τη βοήθεια εικαστικών υλικών (τέμπερες, κάρβουνα, ξυλομπογιές, παστέλ, πηλό κα) αποτυπώνει σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα και τραύματα δίνοντάς τους μορφή και υπόσταση. Στη συνέχεια, η λεκτική επεξεργασία των έργων ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον εικαστικό θεραπευτή ρίχνει φως στο δρόμο προς το ασυνείδητο. Η τέχνη λειτουργεί προβολικά, σαν καθρέφτης αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του εαυτού εντός του ασφαλούς θεραπευτικού πλαισίου.
Η εικαστική θεραπεία απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα ψυχικών και συναισθηματικών δυσκολιών (κατάθλιψη, άγχος, δυσκολία στην επικοινωνία και τις σχέσεις κα) αλλά και σε όσους επιθυμούν την ανάπτυξη της αυτογνωσίας τους. Για τη συμμετοχή στις συνεδρίες δεν απαιτείται καμία γνώση ζωγραφικής και εικαστικών.
Οι ατομικές συνεδρίες διαρκούν μια ώρα και πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.
Άλκηστη Μπούρα
Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Κοινωνική Λειτουργός
Δηλώσεις συμμετοχής στο deka10team@gmail.com ή στο 6985076533


Η Άλκηστις Μπούρα είναι Πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Art Psychotherapy) στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα. Εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια καθώς και σε Καταστήματα Κράτησης συντονίζοντας ομάδες τέχνης και θεραπείας. Έλαβε εκπαίδευση στον τομέα της τοξικοεξάρτησης και έχει συντονίσει πληθώρα βιωματικών σεμιναρίων ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ομιλίες σε συνέδρια, ημερίδες και σχολεία με κύριο θέμα την Τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο. Εκπαιδεύτηκε στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο "playback" και ενσωμάτωσε τις τεχνικές του στις ομάδες που συντονίζει. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας ΔΕΚΑ playback. Γράφει ποίηση και ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες.

Άλκηστις Μπούρα

Mobirise website builder - See here